Heb je een vroege vlucht maar geen zin om je te laten brengen? Dan is het mogelijk om je auto te parkeren bij Schiphol en andere luchthavens. Dit artikel geeft je wat meer informatie over het parkeren op Schiphol en hoe dit werkt.

Shuttle Parking of Valet Parking

In het geval dat je niet weet wat deze twee termen betekenen hoef je geen zorgen te hebben, het wordt allemaal uitgelegd. Indien je met de auto naar het vliegveld bent gekomen en je wilt graag lang parkeren bij Schiphol dan is dat mogelijk door middel van shuttle parking of valet parking. Shuttle parking houdt in dat je naar de parkeerplekken van je gekozen parkeeraanbieder rijdt en vervolgens met de Shuttle bus naar de juiste terminal wordt gebracht. Bij valet parking kan je rechtstreeks naar de terminal rijden, waarna je de autosleutels aan een werknemer geeft die de auto bij de juiste parkeeraanbieder parkeert. Je auto staat dan veilig en wordt in veel gevallen nog voor je schoongemaakt ooit. Tussen shuttle parking en valet parking is valet parking wel een duurdere optie.

Online vergelijken

In plaats van handmatig alle parkeeraanbieders bekijken is het ook mogelijk om online de verschillende parkeeraanbieders te vergelijken. Daarbij kan je zelf checken wat de kosten voor kort- en lang parkeren zijn bij Schiphol. Er zijn natuurlijk ook parkeerplekken met een oplaadpunt zodat mensen met een elektrische auto ook gebruik kunnen maken van deze parkeerplaatsen. Verder kan je enkele aanvullende opties kiezen bij het vergelijken, zoals je autosleutels niet afgeven of overdekt parkeren. Je kan alles naar je eigen wensen invullen en vergelijken zodat je de goedkoopste parkeerplaatsen kan regelen.
Hopelijk heeft dit artikel je wat meer bijgeleerd over het parkeren bij Schiphol en andere vliegvelden zodat je in de toekomst nergens tegen aanloopt bij het zoeken naar een geschikte parkeerplek.