Ben je van plan om een trip te maken door de Verenigde Staten? Wees dan goed voorbereid om het maximale uit je vakantie te halen en niet voor ongewenste verrassingen te staan. In dit artikel geven we je enkele tips!

Route

Amerika heeft meerdere fantastische routes. Zo kan je ervoor kiezen om langs de westkust te rijden, bijvoorbeeld van San Francisco naar Los Angeles. Je rijdt dan dwars door Californie en een gedeelte van Nevada, waar je een bezoek kan brengen aan Las Vegas om een gokje te wagen. Daarnaast kan je genieten van de natuur, zoals de Grand Canyon. De bekendste route in Amerika, is Route 66. Deze route gaat dwars door het land en kent Chicago en Los Angeles als begin- en eindpunt. Wanneer je zoveel mogelijk verschillende aspecten van Amerika wilt beleven, moet je deze route hebben!

Visum

Het is belangrijk om administratief alles goed op orde te hebben vanwege de strenge regels. Ten eerste moet je via de ESTA toestemming hebben om te mogen reizen, zo’n reistoestemming is 2 jaar geldig. Dit betekent echter niet dat je ook 2 jaar in Amerika mag verblijven. Je mag maximaal 3 maanden in de VS blijven, tenzij je in het bezit bent van een visum. Ben je van plan om een lange tijd te gaan reizen? Klik dan hier om je visum te regelen.

Reisverzekering

Wanneer je voor een lange tijd weg bent, is de kans groot dat er iets gebeurt. Zeker wanneer je veel onderweg, zit een ongeluk in een klein hoekje. En om er zeker van de zijn dat je niet met een torenhogen rekening komt te zitten, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Zo worden je medische kosten gedekt en hoef je je geen zorgen te maken wanneer er schade ontstaat.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *