Zit je in de taxi onderweg naar het vliegveld om op vakantie te gaan naar Canada en je hebt nog geen visum? Dan ben je te laat. Een visum aanvragen om naar een land buiten Europa te gaan kost meestal minstens een dag en kan dus niet onderweg in de taxi worden gedaan tenzij je het geluk hebt dat je naar een land gaat waar de visum pas moet worden ingevuld op het land van bestemming maar dit is in de meeste gevallen niet zo. Ook in Canada is dit niet het geval.

Een visum is een soort van toegangskaartje om een land in te mogen. Dit is in de vorm van een stempel in je paspoort. Daarom moet je altijd je paspoort bij je hebben als je op vakantie gaat naar het buitenland. Een visum wordt afgegeven door een consulaat. De consulaat is meestal verbonden met de ambassade van een land maar soms is dit ook los van elkaar. Er zijn verschillende soorten visa. Zo is er een toeristenvisum, bezoekersvisum, zakenvisum, werkvisum en een transitvisum. Wanneer u op vakantie gaat naar een land buiten Europa moet je een toeristenvisum aanvragen, ben je van plan om bijvoorbeeld familie in een bepaald land op te gaan zoeken dan moet je een bezoekersvisum aanvragen.

Hoe vraag je een visum aan?

Het handigste is om via de site evisumservice.com een visum aan te vragen. Dit scheelt een hoop rompslomp en stress. Op de site kan je een land selecteren, zoals bijvoorbeeld Canada. Een visumaanvraag voor Canada kan al voor € 19 per persoon op Evisumservice.nl Op die moet je een aantal gegevens invullen. Zoals persoonlijke informatie maar ook wat je van plan bent om uit te geven tijdens jouw verblijf in Canada. Handig is dat de site volledig in het Nederlands is en je dus niet het formulier hoeft in te vullen in een andere taal. Nadat u heeft betaald kan je al binnen een paar uur je visum ontvangen, dit is mede afhankelijk van hoe snel de ambtenaren in het betreffende land de visumaanvraag behandeld. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met nationale feestdagen.

Wees op tijd!

Vaak wordt het aanvragen van een visum gezien als iets wat aan het eind moet worden geregeld. Dit is niet slim. Zoals hierboven al gezegd kan je niet een visum aanvragen in de taxi onderweg naar het vliegveld. Zorg er altijd voor dat je ruim van tevoren de visum aanvraag op evisumservice.com om te voorkomen dat u voor onverwachtse problemen komt te staan op de dag van jouw vertrek. Hou er daarnaast rekening mee dat je paspoort geldig moet zijn bij het moment dat je naar het land toegaat. Meestal krijgt je geen toegang tot een bepaald land met een verlopen paspoort. Hou er ook rekening mee dat je altijd de benodigde vaccinaties heeft gehad voordat je naar een bepaald land gaat, dit is verplicht.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *