Het is de meeste van ons wel eens overkomen, autopech in je eigen woonplaats Antwerpen. Het is hartje winter en het is koud in Antwerpen. Je wilt naar je werk en met koude handen krab je het ijs van je ramen, kruipt je auto in en start de auto. Daar gaat het mis, de auto start niet. Wat nu?! Je hoort het bekende ratelende geluid, het geluid van een lege accu en weet dat je de auto zonder hulp van de wegenwacht of een goede buurman/buurvrouw de auto niet aan de praat gaat krijgen.
In het gunstigste geval heb je een pechverhelping verzekering voor in je woonplaats, dan kun je de wegenwacht zorgeloos bellen en komen zij je helpen. Heb je geen woonplaatservice of wellicht helemaal geen reisbijstandsverzekering, dan moet je op zoek naar een vriendelijke buurman of buurvrouw met startkabels en een auto met volle accu. Eigenlijk is een lege accu, helemaal voor de deur van je huis is het meestal niet zo’n groot probleem. Is er meer aan de hand dan moet de auto meestal naar de garagist en deze heeft meestal wel een ophaalservice, dus dat komt wel goed. Uiteraard gaat het dan wel direct geld kosten.
Het wordt wel lastiger wanneer je elders in Antwerpen autopech hebt, zonder dat je een pechhulp abonnement hebt voor in je woonplaats. Je buurman of buurvrouw die je zo gemakkelijk kunt inschakelen is dan ineens ver weg, of misschien heb je het telefoonnummer niet eens. Aanbellen bij een onbekende is een optie, of een familielid of vriend opbellen om je uit de brand te helpen. Je kunt ook zelf een garagebedrijf opbellen om je auto af te slepen en zelf de taxi naar huis of werk pakken. Het kan allemaal, maar of jij en je omgeving er blij van wordt is een tweede. Het is dan fijn dat je je eigen boontjes kan doppen. Hoe je dat kunt doen? Simpel! Gewoon een pechhulp verzekering afsluiten met thuisbrengservice en/of een vervangwagen.

Reisbijstandsverzekering voor pechhulp in je woonplaats

Het grootste deel van de Belgische autobezitters maakt gebruik van een pechhulpverzekering. Ieder die een auto aanschaft overweegt het en de meeste kiezen voor hulp bij pech onderweg. Bij het afsluiten van een dergelijke reisbijstandsverzekering heb je een aantal basisdekkingen. In grote lijnen is dit de wegenwachtservice voor België, Europa en Wereldwijd. Binnen deze pakketten kun je zelf gaan strepen in de kosten en service. Op de een of andere manier is de pechhulp voor in de woonplaats het eerste wat wordt weggestreept. Kennelijk heeft het grootste deel van de autobezitters het idee dat, als ze pech hebben in hun woonplaats, ze dit zelf wel kunnen regelen. Dat lukt ook vast, maar of het echt efficiënt is? Andere aspecten die men kan wegstrepen of kan verzekeren zijn onder andere de thuisbrengservice, de vervangwagen en eventueel een spoedservice. Het zijn allemaal afwegingen die alleen jij zelf kan beslissen. Om je te helpen bij het maken van deze afweging komt Taxibedrijf Antwerpen met iets nieuws: de taxi thuisbrengservice.

Binnen Antwerpen gebruik maken van de taxi thuisbrengservice

Taxibedrijf Antwerpen speelt in op de behoefte van de automobilist. Zij komen met een ludieke dienst. Heb jij autopech binnen Antwerpen dan kun je de taxicentrale inschakelen om je te komen helpen. Zij hebben taxi’s rijden door heel Antwerpen en kunnen hulp snel ter plaatsen zijn. De gemiddelde taxi is een luxe en vooral sterke auto. Alle taxi’s zijn uitgerust met een sleepkabel en startkabel. Heb je pech dan kan de taxi je verslepen naar je gagagist of eventueel je auto proberen te starten. Jij stapt lekker in en rijdt mee naar het garagebedrijf, wil je naar huis dan wordt je thuis afgezet, wil je bij je auto achterblijven dan kan dat ook. Wat kost dit? Dat is uiteraard afhankelijk van de afstand en de tijd die het in beslag neemt. Wel krijgt iedereen met autopech vrijstelling van voorrijkosten, wat al snel 10 euro scheelt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *